Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson om Arnesson, Nygård och nästa säsong

Publicerad:
Reporter Johan Hedlund
Johan Hedlund
johan.hedlund@vf.se
Peter Jakobsson har bråda dagar för tillfället.
Peter Jakobsson har bråda dagar för tillfället. Foto: Tommy Andersson

Vilka lämnar, vilka ansluter?

Hur ser planeringen inför nästa säsong ut?

Färjestads general manager Peter Jakobsson ger här svar på några av frågorna.

Färjestad tog inte påskledigt efter det bittra uttåget i slutspelet. I stället lade general manager Peter Jakobsson och sportchef Thomas Rhodin i en extra växel för att knyta ihop säcken för årets säsong och börja blicka mot nästa.

På måndagen inleddes avslutningssamtalen med spelarna. Något som fortsatte under tisdagen.

Bland de första att träffa Jakobsson var finska backarna Jesse Virtanen och Ilari Melart som nu har rest till hemlandet – och kanske inte återvänder till Karlstad.

Virtanen är klar för KHL, enligt VF-sportens uppgifter, och Melarts framtid i laget är oklar.

Tunga beskedet: Virtanen lämnar FBK

Det finns ett antal ytterligare frågetecken kring spelare vars kontrakt har gått ut, Martin Johansson, Sebastian Erixon, Robin Press, Alexander Reichenberg, Christopher Bengtsson samt NHL-aktuella Oskar Steen.

Även spelare som har gällande kontrakt, Axel Ottosson och Alexander Johansson, är föremål för spekulationer.

Men Peter Jakobsson vill vänta med att berätta vilka som definitivt lämnar truppen.

– Vi har sagt att vi vill samtala med hela truppen innan vi kommenterar gällande spelarna som lämnar oss, säger han.

Räknar bort Nygård

Klart är att Jakobsson nu räknar Joakim Nygård som helt förlorad. Det trots att Nygård inte får skriva på för någon klubb i NHL innan han har spelat färdigt för säsongen. Får han spela VM och Tre Kronor når hela vägen till final dröjer det till 26 maj innan det blir aktuellt.

– I min värld är det som med Micke Lindqvist förra året, vi ser honom som försvunnen redan nu så det är inget bekymmer så sett. Vi räknar med att han startar nästa säsong i NHL.

På det potentiella pluskontot är det nu bekräftat att Linus Arnesson lämnar Örebro.

– Intressant, nöjer sig Jakobsson med att säga.

Allt tyder på att den 24-årige backen spelar i FBK nästa säsong.

Backen Lucas Ekeståhl Jonsson, TPS, och tränaren Peter Popovic, Tre Kronor, är två andra namn som i stort sett kan räknas in i FBK:s lagbygge nästa säsong.

Victor Ejdsell står högt på önskelistan men däremot kan Oliver Bohm, Växjö, avskrivas. Den värmländske backen stannar i Växjö. Från Växjö kan dock fortfarande Linus Fröberg ansluta, FBK har medgett sitt intresse men verkar inte stå först i kön.

Återsamlas snart

Den 6 maj kommer FBK-truppen att återsamlas för att inleda försäsongsträningen och då kanske med några nyförvärv på plats.

– Vi hoppas kunna presentera lite saker nästa vecka, säger Jakobsson.

Schemat för hösten börjar också klarna. FBK samlas den 29 juli och går troligen gemensamt på is då eller någon dag senare. Första träningsmatchen spelas 8 augusti och samma lag står även för motståndet 10 augusti.

– Vi kommer att möta ett europeiskt lag, den första matchen spelas troligen ute i Värmland och den andra hemma i Löfbergs.

FBK kommer även i år att delta i Strömstad Hockey Classic 22-24 augusti, mot Frölunda och Leksand, och därefter väntar första omgången i CHL den sista helgen i augusti.

– Vi kommer att sätta försäsongen mer i detalj de kommande veckorna, säger Peter Jakobsson.

Artikeltaggar

Alexander JohanssonAlexander ReichenbergAxel OttossonChristopher BengtssonFärjestad BK HerrIlari MelartIshockeyJesse VirtanenJoakim NygårdLinus ArnessonLinus FröbergLucas Ekeståhl JonssonOliver BohmOskar SteenPeter JakobssonPeter PopovicRobin PressSebastian ErixonThomas RhodinVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.