Hoppa till huvudinnehållet

Tre hemmalärlingar i ”Tvåans” minneslopp

Publicerad:
Reporter Johan Hedlund
Johan Hedlund
johan.hedlund@vf.se
Per Nilsson vann VF:s Parisresa 2015. Nu är han en av tre hemmalärlingar i "Tvåan" Nilssons minneslopp.
Per Nilsson vann VF:s Parisresa 2015. Nu är han en av tre hemmalärlingar i "Tvåan" Nilssons minneslopp. Foto: Peter Bäcker

Precis som vanligt ser vi Lars ”Tvåan” Nilssons minneslopp som ett av huvudloppen under Färjestads långfredagstrav.

Då är det kul att konstatera att inte mindre än tre hemmalärlingar får chansen inför publiken som borde bli stor eftersom väderprognoserna ser lovande ut.

Per Nilsson kan bli en skrällkusk då han från spår två bakom startbilen kör Arc En Ciel åt Åmålsamatören Sofie Karlsson.

– Jag har sett att hon är väldigt lågt rankad vilket jag tycker är konstigt då hon var väldigt bra näst senast då hon vann med ”Micke J” på Färjestad, kommenterar ”Pelle” som inlett 2019 på ett bra sätt och ar redan vunnit åtta lopp vilket gör honom näst bäst av de tolv kuskar som är med i lärlingsloppet.

Långt ifrån slagen

Precis som Nilsson konstaterar var stoet väldigt bra vid segern på Färjestad då hon efter en ryggresa var överlägsen på upploppet. Segerkusken sa då att hon är bäst med ett lopp på lång väntan så Per har fått ett perfekt utgångsläge.

– Tur med spåret men frågan är om man ska försöka spetsa och sedan släppa eller sitta kvar i andraspår, säger Nilsson känner sig långt ifrån slagen med stoet som kommer att vara streckad på några procent.

Anledningen till den låga streckprocenten för Arc En Ciel är bland annat att Peter Untersteiner har med två hästar som körs av Henriette Larsen och Peter Zadel. Den duon och Timo Nurmostränade Viking Brodde som körs av Kai P Jussila lär vara de som streckas på flertalet kuponger.

Per Nilsson kör ytterligare tre hästar, Mr Creation, Genesis och Enzo Am under eftermiddagen.

– Alla fyra jag kör på fredag är bra hästar och alla har chans om det klaffar men det kan också bli fyra stycken sjättepris utan att hästarna har varit dåliga.

Anton Sverre får chansen bakom hans arbetsgivare Björn Goops Iglesias Boshoeve som kom till Lökene i somras från Holland. Hästen gjorde det bra under hösten och vann bland annat ett lopp på Solvalla i november men har inte startat sedan strax före jul och är därmed svårbedömd. Anton tror på möjlighet att vara bland de tre främsta vilket känns realistiskt.

Andreas Andersson.
Andreas Andersson. Foto: Tommy Andersson

Andreas Andersson är den tredje hemmalärlingen som får chansen i ”Tvåans” lopp.

Andreas kör Benzema åt Årjängsamatören Roger Persson vars häst kommer från seger under Årjängstravets säsongspremiär.

– Den segern var inte överraskande för han hade varit bra i ”Istrav” och avgjorde ju enkelt när luckan kom, konstaterar Andersson Jr vars uppsittning kommer att vara en jätteskräll vid seger.

– Nu är det klart tuffare motstånd och normalt sett kanske upplevelsen att vara med och köra V75-lopp inför storpublik blir höjdpunkten, avrundar Andersson.

Artikeltaggar

Per NilssonTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.