Rödakorskrets gör nystart

Nyheter
PUBLICERAD:
Röda Korset i Storfors gör en nystart av verksamheten. På skärtorsdagen delade de ut flygblad med information om träffen i Kulturhuset den 23 april.
Foto: Eva Wiklund
Storfors Rödakorskrets samlar sig för en nystart.
Hela den gamla styrelsen har lämnat, enligt ett pressmeddelande.
– Vi hoppas att många Storforsare vill vara med och bolla idéer på vårt startmöte den 23 april, säger Asem Zaididan, föreningen nya ordförande, i pressmeddelandet.

På skärtorsdagen delade Röda Korset ut flygblad med information om den kommande träffen i Kulturhuset. Det planeras för flera verksamheter.

– Vi funderar på att starta "after-school" som är populärt på flera andra ställen. Då bjuder vi på mat och någon intressant föreläsning där unga kan samlas efter skolan, säger Berit Rodéhn, i ett pressmeddelande, som också tillhör den nya styrelsen.

Röda Korset i Storfors funderar även på att starta en besöksverksamhet bland äldre. Det kan röra sig om att läsa tidningen för dem eller ta en promenad. Kurser och utbildningar i krisberedskap och första hjälpen är också på tapeten.

– Vi vet att det behövs och att intresset börjar vakna. Idag är det inte frågan om utan när det blir en kris – stor eller liten. Då behöver vi vara beredda, säger Asem Zadidan som har tråkiga erfarenheter av krissituationer från sitt tidigare hemland Syrien som han lämnade för fyra år sedan.

Röda Korset har återfinns i Seniorernas hus där man börjar med öppet hus på onsdagskvällar från och med 8 maj.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.