Glömde att han var i Sverige – kolliderade

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En bilist glömde bort att han var i Sverige och inte i Storbritannien, körde på fel sida vägen och orsakade en trafikolycka.
Mannen är nu misstänkt för brott.
I Sverige har vi högertrafik, i Storbritannien råder vänstertrafik. Det blev knivigt under onsdagen för en bilist.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En något annorlunda kollision inträffade på Sågverksgatan i Karlstad under onsdagen.

– En trafikolycka uppstod då en förare kom körande på fel sida vägen. Föraren var från Storbritannien och hade glömt bort att han var i Sverige, säger Åsa Eriksson, stationsbefäl vid polisen i Karlstad.

Mannen, som är i 50-årsåldern, kolliderade olyckligtvis med en annan bil och färden tog slut. Båda förarna av bilarna fick föras till sjukhus för kontroll, dock ska inga allvarliga skador ha uppkommit i samband med kollisionen.

– Det blev skador i fronten på båda bilarna och de fick föras till en bilverkstad.

Den brittiske medborgaren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och beteendebrott.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.