Sloof petas ur landslaget

Skidskytte
PUBLICERAD:
Värmländskan Chardine Sloof petas från skidskyttelandslaget inför nästa säsong.

Inga nya skidskyttar kommer in i landslaget inför nästa säsong. I stället försvinner tre namn från den senaste säsongens träningsgrupp. De som försvinner är Fredrik Lindström, som slutat, samt värmländskan Chardine Sloof och Oskar Ohlsson. Sloof har en skadefylld period bakom sig och har inte kunnat tävla ordentligt på två säsonger.

"Vi har reducerat antalet aktiva i A-landslaget till den kommande säsongen. På så vis kan vi ge ett bättre stöd till dem var och en, vilket jag ser som en spännande utveckling med tanke på att vi har så många individuellt starka åkare", säger tränaren Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Värmländskorna Mona Brorsson, Linn Persson och Emma Nilsson är samtliga kvar i truppen.

Truppen säsongen 2019–2020

Damer: Hanna Öberg, Piteå, Anna Magnusson, do, Elvira Öberg, do, Mona Brorsson, Finnskoga, Emma Nilsson, Bore, Linn Persson, do.Herrar: Sebastian Samuelsson, I21, Jesper Nelin, Piteå, Torstein Stenersen, Östersund, Peppe Femling, Piteå, Martin Ponsiluoma, Tullus.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.