Universitetets förskollärarutbildning kritiseras av UKÄ

Nyheter
PUBLICERAD:
Karlstads universitets förskollärarutbildning får kritik.
Foto: Tommy Andersson
Universitetskanslersämbetet, UKÄ, kritiserar förskollärarutbildningen vid Karlstads universitet. Det framgår av myndighetens senaste granskning.

Universitetet gick själv ut med informationen på tisdagen och i pressmeddelandet skriver man att UKÄ:s bedömning är att “förskollärarutbildningen möjliggör, men inte fullt ut säkerställer, måluppfyllelsen av examensmålen i kunskapsformen 'kunskap och förståelse'”.

Dessutom får flera examensarbeten kritik efter att ha visat “bristande kunskaper inom förskolepedagogiskt område”. Universitetet skriver nu i pressmeddelandet att man ska jobba för att åtgärda de brister som påtalats.

– Bland annat tillsätter vi en grupp som kommer att se över rutiner kring examensarbeten och arbeta fram riktlinjer för hur vi kan stärka och forskningsförankra dem, säger Jessica Eriksson. Vi ser även över examensmålen, och hur utbildningen kan säkra att studenten uppnår dem, skriver Anita Malmgren, programledare för förskollärarutbildningen.

I samma veva som UKÄ granskade förskoleutbildningen kollade man också på grundlärarprogrammet för årskurs fyra till sex. Den utbildningen anses bedrivas tillfredsställande, hälsar Kau.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.