Hoppa till huvudinnehållet

Ekström tillbaka i VM – för Kilsteamet

Publicerad:
Mattias Ekström gör comeback i rallycross-VM.
Mattias Ekström gör comeback i rallycross-VM. Foto: Andrea Ivares Berglind

Mattias Ekström gör en tillfällig comeback i rallycross-VM – och kör för det värmländska teamet JC Raceteknik i Belgien.

– Det här blir väldigt roligt för hela teamet, säger stallchefen Joel Christoffersson.

JC Raceteknik köpte två Audi S1 Supercar från Mattias Ekströms vilande stall EKS inför säsongen där Robin Larsson ska köra för teamet i EM och Mats Öhman i RallyX Nordic.

Men nu blir det alltså även VM för det Kilsbaserade stallet.

Och det med ingen mindre än tidigare världsmästaren Mattias Ekström bakom ratten. Ekström och 27-årige belgaren Enzo Ide, som gör rallycrossdebut, kommer att köra bilarna när VM intar legendariska banan Spa-Francorchamps 11-12 maj.

– Målet med JC Raceteknik har alltid varit att ha bilar i VM, så det här blir ett perfekt tillfälle för oss att göra det nu, säger teamchefen Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

Ekström, som vann VM-guld 2016, fick tillbaka suget efter att ha sett den första deltävlingen hemma i tv-soffan.

– Jag började visualisera hur jag kör på banan i Spa och tar kurvan Eau Rouge sidles i 200 kilometer i timmen. Eftersom alla 2019-bilarna är upptagna tänkte jag att jag kunde göra comeback i min 2016-års världsmästarbil som JC Raceteknik har köpt. Vi kom överens – så jag får köra bilen och de tar hand om servicen. Som alla säkert förstår kommer det bli en mycket rolig helg för mig och förhoppningsvis kan det bli många fler, säger Ekström.

Joel Christoffersson ser fram emot att ha Ekström i teamet.

– Att samarbeta med Mattias är en ära för oss. Det kommer bli en boost för teamet att få jobba med honom under en VM-deltävling och jag är säker på att vi kommer lära oss mycket av honom och vara ännu mer redo när våran EM-säsong startar, säger han.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonMattias EkströmRallycross

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.