Ny utryckning till tidigare eldhärjade huset i Säffle

Brott & blåljus | Branden på Billerudsgatan
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vid 16.30-tiden var räddningstjänsten uppe på taket med hjälp av ett höjdfordon och släckte den glödbrand som var orsaken till rökutvecklingen.
Foto: Jenni Jansson
Räddningstjänsten fick vid 16.15-tiden på måndagseftermiddagen åter rycka ut till det flerfamiljshus på Billerudsgatan 32 i Säffle som eldhärjades för en dryg vecka sedan.

– Det var boende som såg att det rök från taket och larmade, berättar räddningsledaren Hans Eriksson.

Enligt Säffle-tidningens reporter på plats ska räddningstjänsten vid 16.30-tiden varit uppe på taket med hjälp av ett höjdfordon och släckt den glödbrand som var orsaken till rökutvecklingen.

– Röken kommer från taket där det börjat brinna, men elden ska inte ha spridit sig till någon av lägenheterna, berättar Eriksson.

Även polisen var larmade till Billerudsgatan.

– Men det kommer inte att bli någon åtgärd från vår sida då det verkar handla om någon form av självantändning, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.