Hoppa till huvudinnehållet

Vass insats av Peder Mykla

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se

Årjängshästen Peder Mykla vann den sista avdelningen på GS75-spelet på Axevalla under söndagen efter en imponerade insats.

Peder Mykla var med i startrusningen och han kom till spets men det kostade då 500 meter öppnades på 11,1 och varvet på 12,9. På upploppet kom det attacker långt ute i banan men Peder Mykla sträckte på sig och vann säkert på tiden 13,6 över medeldistans.

– Jag var rädd för att det hade gått för fort det första varvet. Med ett sådant tempo i den här klassen brukar det vara någon som kommer bakifrån och vinner så jag tycker att Peder Mykla förtjänar en tapperhetsmedalj, sa Dagfinn Aarum om Johan Danielssons häst.

Det blev ytterligare värmländska kuskvinster då Magnus Jakobsson vann med Sugar Man och Niclas Benzon med Persimmon Face. I loppet som Sugar Man vann slutade Christer SA Karlssons McClintock tvåa.

Artikeltaggar

AxevallaDagfinn AarumTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.