Samtal om matsvinn och dumpstring

Miljö
PUBLICERAD:
I fem års tid har Andreas Jakobsson livnärt sig på mat som kastas i matbutikernas containrar.
Foto: Pressbild
Andreas Jakobsson och hans familj har inte köpt mat på fem år.
På tisdag gästar han Torsby bibliotek för att förklara varför.

Medverkande i bland annat SVT och TV4 och inte minst som författare till boken Svinnlandet har journalisten Andreas Jakobsson gett den så kallade dumpstringen ett ansikte.

På tisdagens biblioteksbesök deltar även Ica Torias butikschef Jakob Walfridson och de båda samtalar kring matsvinn och Andreas Jakobsson lär förklara hur han och hans familj klarat sig på att leva enbart på mat som han hittat i mataffärers containrar och soprum.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.