Torrt i markerna – då duggar brandlarmen tätt

Nyheter
PUBLICERAD:
Det har under fredagen kommit ett stort antal larm om gräsbränder. Dessbättre hade det vid 19-tiden på fredagen ännu inte blivit något allvarligt tillbud, men polisen passar på att via sina Facebooksida tipsa om vad man ska tänka på om man eldar.

Larmen som kommit under dagen gäller bland annat misstänkta eller konstaterade gräsbränder i Älgå i Arvika kommun, i Ransbysäter i Sunne kommun, i Tyrskogen i Karlstad, längs med riksväg 61 i Eda kommun samt senast ett larm om en brand i Storfors.

Ingen av bränderna har dock varit av allvarligare karaktär. Branden i Storfors visade sig därtill vara en kontrollerad eldning.

– Men det är torrt i fjolårsgräset nu. Och det ska bli soligt i helgen och dessutom mer blåsigt, säger Tobias Erlandsson, räddningschef i beredskap i Arvika, Eda och Säffle.

Så ska ni elda i helgen – var försiktiga.

Här nedan kan du ta del av polisens tips för att kunna elda säkert.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.