Lekfull avslutning på läsprojekt

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Bokmalen, spelad av Jenny Grahn, skojade med såväl skolelever som skolbibliotekarien Frida Bergman.
Foto: Hagfors kommun
Fredagsförmiddagen markerade avslutning för vårens läsprojekt för de yngsta barnen på ÄBC.

I ett sätt att försöka öka elevernas läslust har man bedrivit det här projektet under sex veckor och riktat in sig på elever på lågstadiet.

För varje bok eleverna läst trädde man i år en pärla på en tråd och de pärltrådarna hängdes sedan upp för att forma den utställning som man anordnade på biblioteket på fredagsförmiddagen, där också Bokmalen kom på besök och barnen firade med glass och diplom.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.