Backtalang stannar i Hagfors IBS

Innebandy
PUBLICERAD:
Sebastian Werner-Koning har skrivit på ett nytt kontrakt med Hagfors IBS.
Foto: Hagfors IBS
Sebastian Werner-Koning, 19, stannar i Hagfors IBS fram till 2021.

Backen Sebastian Werner-Koning flyttades upp till A-truppen inför den gångna säsongen och har varit ordinarie i matchtruppen genom hela seriespelet. Totalt blev det 23 matcher och nio poäng för honom under säsongen.

Nu har han skrivit på för ytterligare 1+1 år.

– Jag tycker att min säsong har varit bra, det har varit lärorikt att få testa på spel i division 1 och ser fram emot nästa. Vi har en väldigt bra säsong i ryggen som lag och jag tror att nästa kan bli lika bra. Det tillsammans med att jag trivs väldigt bra i gruppen är de främsta orsakerna till att jag förlänger med Hibs, säger Werner-Koning i ett pressmeddelande.

Fredrik Eriksson i klubbens sportgrupp är nöjd.

- Att få behålla Sebastian hos oss är viktigt. Med sina tekniska egenskaper i kombination med sin offensivlusta och fart i fötterna så är han en back som sticker ut hos oss. Han visade under årets säsong att han är verkligen är en back som har framtiden för sig på förbundsserienivå. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under den kommande säsongen, både hoppas och tror att han kan spela till sig en än större roll, säger han.

Totalt finns som nu tolv spelare under kontrakt i A-truppen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.