• idag
  11 juli
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Medsvepande dansant debut

Skivor
PUBLICERAD:
Mother Mink.
Foto: Pressbild

Electropop

Mother Mink

Deadly Playful
(Sony music)

Stockholmsbandet Mother Mink debuterar med spretig, levnadsglad electropop som snabbt sveper mig med. Flera låtar bygger huvudsakligen på trummor och barytonsaxofon med massa effekter. Sångerskan Fanny Wistrand har ett kraftfullt, eget uttryck och bland influenserna finns 60-talspop, jazz och garageskitig indie, men också spår av andra banbrytande band som The Knife och B-52:s. Det är färgglatt, dansant och dessutom miljöpolitiskt. Singeln “Sho Ping” handlar om överkonsumtion och “Plastic Ghost” om de växande plastbergen i världshaven. Bidöden och polarisarna dyker också upp. Saxofonisten Johan Axelsson är en skarp låtskrivare och prickar skickligt in kontrasterna: skruvad kitsch mot hård verklighet.