Bryter med sitt vanliga sound

Skivor
PUBLICERAD:
Kaah (Peter Alexandersson) är tillbaka med ny skiva.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Soul

Kaah

New Orleans
(LBS productions)

Soulfunk och len, stötig stönsång är inget som brukar gå varmt här hemma så någon personlig entusiasm kan jag inte säga att jag hade inför Kaahs sjätte skiva. Däremot måste man beundra hans totala lojalitet mot att köra sin egna grej och att han alltid verka blicka långt bortom Sveriges ängsliga gränser. Den här gången siktar han mot New Orleans och genom att låta sig inspireras av ”proto-techno” tar han samtidigt ett steg utanför sitt gamla vanliga sound.

Det är just de elektroniska låtarna som överraskar och som också gläntar på dörren till politiskt innehåll bland den annars så utbredda romantiken. Andra höjdpunkter är ”D va så fett” som ljuder av autentiskt 70-tal och ”Att min känsla”, en tillbakahållen eufori i stramt upptempo.