Arvika och Filipstad kan få ta emot IS-återvändare

Nyheter
PUBLICERAD:
SÄPO har informerat att Arvika och Filipstad är två av 41 kommuner som kan komma att få återvändare från före detta IS-kontrollerade områden i Syrien och Irak till sina kommuner.

Center mot våldsbejakande extremism har bjudit in de 41 aktuella kommunerna till en kunskapsdag i ärendet 24 april. Där kommer man även att redogöra för hur den svenska lagstiftningen ser ut.

Det innebär dock inte att samtliga kommuner förväntas få IS-återvändare då det inte kan säkerställas när eller om dessa ens återvänder.

– Vi har fått informationen från Säpo. Antingen handlar det om personer som finns på plats i Syrien och kan vara på väg hem, eller så har de redan kommit hem, säger Anders Kretz, senior rådgivare på Center mot våldsbejakande extremism till SVT Skåne.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.