Uppgifter: Popovic ny FBK-coach

Ishockey
PUBLICERAD:
Peter Popovic pekas ut som ny FBK-coach kommande säsong.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Det har tidigare ryktats att Färjestads assisterande tränare Anders “Ante” Karlsson lämnar laget efter säsongen. Nu har hans ersättare pekats ut – Tre Kronor-coachen Peter Popovic.

Hans kontrakt går efter säsongen ut och enligt uppgifter ska det inte bli någon fortsättning i FBK för Karlsson. Nu har en tänkbar ersättare till honom pekats ut. Det är Tre Kronors assisterande tränare Peter Popovic som enligt MrMadhawk ska vara aktuell för Färjestad.

Popovic blev assisterande tränare i Tre Kronor 2011 då Pär Mårts var förbundskapten. Popovic blev kvar i rollen när Rikard Grönborg tog över efter Mårts och tiden i Tre Kronor har varit synnerligen lyckosam. Tre VM-guld har det blivit, 2013, 2017 och 2018. Efter VM i Slovakien i maj kommer Grönberg att lämna sitt uppdrag som förbundskapten och Popovic ska alltså göra honom sällskap.

– Jag håller på med det nu. Men det finns ingenting att säga åt något håll. Jag har hört att mitt namn nämns med vissa lag, men jag kommer säga till när någonting är klart, säger Popovic till MrMadhawk.se

Popovic har sin familj i Västerås och att flytta familjen kommande säsong ska inte vara aktuellt. Samtidigt ligger Västerås inom pendlingsavstånd.

– Jag har haft tankarna på något äventyr, men min dotter har ett år kvar på gymnasiet. Det enda jag vet är att jag inte kommer att få med mig familjen dit jag flyttar den kommande säsongen, säger han.