• idag
  24 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

"Redo för ett genombrott"

Skivor
PUBLICERAD:
Eve & the Last Waltz.
Foto: Pressbild

Indierock/folk

Eve & the Last Waltz

The world has never been more beautiful
(Rhythm Ace Recordings)

Eva Lalander med band är en sådan där gömd stockholmspärla, tydligt klara för ett större genombrott. Deras sjätte fullängdare är lika egenartad och unik som tidigare verk, bara snäppet mer lättillgänglig. Lalander, som också är bildkonstnär, är en spännande textförfattare och de udda berättelserna och betraktelserna står i centrum. Folk- och countryinfluenserna smälter in fint, och harmonierna på “By heart” och “Passing by” är förtrollande vackra. Musiken är annars stökigt proggig indie, men nu i ett någorlunda tyglat format. Med instrument som mellontron, lap steel och digeridoo, bör tilläggas, och så Lalanders säregna röst som kräver lyssnarens totala uppmärksamhet.