• idag
  24 sep
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   1.8 mm
 • söndag
  27 sep
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Engholmsbron stängs av i tio veckor

Nyheter
PUBLICERAD:

På måndag stängs Engholmsbron i Karlstad av för att föreberedas för renovering. Bron kommer att vara avstängd i tio veckor.

Kommunens plan är att byta ut bron helt och för att förbereda området inför det arbetet ska kommunen flytta fjärrvärmeledningar i anslutning till bron.

Bron kommer att stängas av för biltrafik under hela arbetstiden. Gång- och cykelvägen som går över bron kommer att vara öppen som vanligt.

När det gäller bil- och busstrafiken kommer den att ledas om via Sågverksgatan, men bilister kan även välja någon av de andra mindre vägarna som leder till Lamberget, som exempelvis Engholmsgatan eller Gjuterigatan, skriver kommunen på sin hemsida.

– Att omledningen görs via Sågverksgatan beror på att det är den närmsta vägen som tillåter tung trafik i området. Personbilar kan såklart välja även andra vägar under tiden som bron är avstängd, säger Fredrik Gustafsson, trafikingenjör på Karlstads kommun.

För busstrafiken gäller följande:

Hållplatsen vid Hamnpirsgatan stängs tillfälligt.

Om du reser med linje 8 från Engholmsgatan:

Kunder som reser i riktning mot Herrhagen- Centrum- Skåre-Grava kyrka ska stå vid hållplatserna på östra sidan av Engholmsgatan (samma sida som husen). Kunder som reser i riktning mot Sjöstad ska stå vid hållplatserna på västra sidan av Engholmsgatan (samma sida som Lambergstjärn).

Om du med linje 63 från Engholmsgatan:

Kunder som reser i riktning Färjestad, Löfbergs Arena, ska stå vid hållplatserna på östra sidan av Engholmsgatan (samma sida som husen). Kunder som reser i riktning mot Sjöstad ska stå vid hållplatserna på västra sidan av Engholmsgatan (samma sida som Lambergstjärn).

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.