App ska minska matsvinnet

Nyheter
PUBLICERAD:
Coop Värmland kommer att ansluta fem butiker till Karma-appen. En tjänst där restauranger, caféer och matbutiker kan sälja bra mat som blivit över till privatpersoner till ett billigare pris.

– Att kasta bort mat känns så onödigt med tanke på hur världen ser ut idag. Med hjälp av Karma-appen hoppas vi att hitta nya och enkla vägar att kunna sälja den mat som av olika anledningar blivit över men som fortfarande är helt okej, säger Coop Värmlands försäljningschef Åsa Göransson i ett pressmeddelande.

Stora Coop Bergvik, Stora Coop Hammarö, Stora Coop Välsviken, Coop Norrstrand och Coop City i Karlstad är de butiker som Coop Värmland anslutit till tjänsten.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.