BIK värvar toppmålvakt från division 1

Ishockey
PUBLICERAD:
BIK:s sportchef Thomas Fröberg har gjort klart med målvakten Tim Juel, som har imponerat stort i Östersunds IK de senaste säsongerna.
Foto: Helena Karlsson
Tim Juel, 24, var en uddamålsförlust från att leda Östersund hela vägen till den allsvenska kvalserien. Nu fortsätter karriären i BIK.

Tim Juel, som inledde karriären i Svenstaviks HK, gjorde sina två första division 1-matcher för Östersunds IK redan 2011–2012.

Juel blev förstemålvakt inför säsongen 2016–2017 och har sannerligen växt med uppgiften.

2017–2018 noterade han bäst räddningsprocent i division 1 norra (95,2 procent) och förra säsongen blev, på alla sätt och vis, väldigt lyckad även den.

Juel hjälpte, med seriens bästa räddningsprocent på 94,0, Östersund till en andraplats bakom Boden i allettan norra.

Östersund tog sig, mycket tack vare Juels målvaktsspel, hela vägen till en tredje och avgörande hemmamatch i det sista playoffsteget mot den allsvenska kvalserien.

Östersunds allsvenska dröm krossades där på grund av 2–3 mot Hudiksvall, men för Juels del blir det spel i andradivisionen trots den svidande förlusten.

Division 1-toppmålvakten kommer, sedan Olle Eriksson Ek lämnat, utmana Henrik Lundberg om speltiden i BIK kommande säsong.

– Jag är väldigt imponerad av det jag sett. Joel har haft stor betydelse i det att Östersund haft sån framgång och det ska bli spännande att se honom hos oss. Vi känner oss väldigt tillfreds med vårt målvaktspar inför kommande säsong, säger sportchef Thomas Fröberg till bikkarlskoga.se.

Tim Juel ser, efter åtta raka säsonger med division 1-speltid i Östersund, av förklarliga skäl fram emot chansen i allsvenskan.

– Jag har hört mycket gott om klubben av gamla spelare, det är bara positivt och jag ser verkligen fram emot hösten, säger målvakten till klubbens hemsida.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.