Hoppa till huvudinnehållet

Branäs satsar på ny lift och nedfart

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Foto: Olle Persson

En ny sexstolslift och ny nedfart från toppen av berget – det är några av satsningarna som görs i Branäs till nästa säsong.

Sexstolssliften ska ersätta två befintliga liftar i Sjöområdet i norra delen av Branäsberget. Det berättar Branäsgruppen i ett pressmeddelande.

– Sjöområdet är oerhört populärt och vi har sett ett behov av en liftkapacitetsökning. Genom att vi tar bort den släplift som tidigare skurit av området kommer det här att bli ett helt unikt område med stora härliga skidytor, säger Branäsgruppens VD Anders Kjällström i pressmeddelandet.

Dessutom ska en ny nedfart anläggas norr om Storbacken.

– Att ta sig ned från toppen kan vara lite krävande för våra lite yngre gäster. Därför har det varit en stark efterfrågan på en nedfart med snällare lutning från toppen ned till byn, säger platschef Henrik Lööv i pressmeddelandet.

Totalt satsar Branäs 61 miljoner kronor i nya investeringar inför nästa säsong.

Artikeltaggar

Anders KjällströmBranäsBranäsgruppenNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.