• idag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nostalgitripp som klaffar

Skivor
PUBLICERAD:
“Wolf to man”.
Foto: Dezpots

Metal

Nightrage

Wolf to Man
(Dezpots)

Medan In Flames utforskar nya marker med varierande resultat, finns det grupper som fortfarande har fötterna kvar i 90-talets västkustförknippade death metal att luta sig mot. Och på sitt åttonde album ingjuter den grekiska/svenska konstellationen sin position ytterligare i den bemärkelsen.

Ligger album som Whoracle, The Gallery och Slaughter of The Soul varma om hjärtat är igenkännlighetsfaktorn för en nostalgitripp här fullbordad. Bortsett från ett smått tveksamt låtval i grungiga The Damned klaffar allt – aggressiviteten i rytmsektionen, de snirkliga gitarrharmonierna och den sångmässiga attacken avfyras med en imponerande finess.

Toppspåret? Arm Aim Kill!