• idag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nostalgitripp som klaffar

Skivor
PUBLICERAD:
“Wolf to man”.
Foto: Dezpots

Metal

Nightrage

Wolf to Man
(Dezpots)

Medan In Flames utforskar nya marker med varierande resultat, finns det grupper som fortfarande har fötterna kvar i 90-talets västkustförknippade death metal att luta sig mot. Och på sitt åttonde album ingjuter den grekiska/svenska konstellationen sin position ytterligare i den bemärkelsen.

Ligger album som Whoracle, The Gallery och Slaughter of The Soul varma om hjärtat är igenkännlighetsfaktorn för en nostalgitripp här fullbordad. Bortsett från ett smått tveksamt låtval i grungiga The Damned klaffar allt – aggressiviteten i rytmsektionen, de snirkliga gitarrharmonierna och den sångmässiga attacken avfyras med en imponerande finess.

Toppspåret? Arm Aim Kill!