• söndag
  25 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skolbibliotek fick fin utmärkelse

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Daniel Skålerud, gymnasiechef i Karlstad, och Hellen Andersson, skolbibliotekarie, gläds åt utmärkelsen.
Foto: Privat
Biblioteket Älvkullen på Sundsta-Älvkullegymnasiet har fått en fin utmärkelse.

Det är facket för kultur, reklam och kommunikation, DIK, som har utsett biblioteket till ett skolbibliotek i världsklass.

Utmärkelsen delas ut en gång om året och det är första gången någonsin som ett skolbibliotek i Värmland får utmärkelsen.

– Aktuell forskning visar att bra skolbiblioteksverksamhet gör skillnad för elevernas resultat och högre måluppfyllelse. Biblioteket Älvkullen har ett väl förankrat arbete med medie- och informationskunnighet; informationssökning och källkritik, och satsar målmedvetet på det läsfrämjande arbetet i klasserna, säger skolbibliotekarie Hellen Andersson i ett pressmeddelande.

Ett skolbibliotek i världsklass ska kännetecknas av fokus på kvalitetsarbete, en systematisk och återkommande utvärdering på lokal nivå. Kvalitetsarbetet ska syfta till skolutveckling och en högre måluppfyllelse hos eleverna.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.