Hoppa till huvudinnehållet

Olsäters trupp segrade i Lindesberg

Publicerad:

Olsäters SK och Torsby GF var Värmlands hopp i årets första riksserietävling i rytmisk gymnastik som hölls i Lindesberg i helgen.

Olsäters trupp samlad.
Olsäters trupp samlad. Foto: Privat

Torsby representerade Värmland i de individuella klasserna och Olsäter tävlade i trupp och DTQ (duo/trio/quatro). Olsäters juniortrupp tog hem segern i den öppna klassen i trupp och duon Hanna Stagen Enwall och Emilia Gullfeldt Larsson (också Olsäter) tog silver i juniorernas DTQ.

I samma klass debuterade klubbkamraterna Julia Oldne och Siri Nord. Det blev en femteklass för Olsätersduon.

Den tredje Olsätersduon, Saga och Nova Friman Lysén debuterade i seniorklassen och fick möta riktigt hårt motstånd. De blev fyra, bara 0,17 poäng från pallen. I andra gången var det bara duon med regerande svenska mästaren som kunde slå dem.

Individuellt lyckades Matilda Westin, Torsby bäst. Hon tävlade i juniorernas basklass och tog en fin sjätteplats i ett stort startfält, där hon bland annat tävlade mot fem klubbkamrater. Ida Andersson, Torsby, var Värmlands enda tävlande i seniorernas basklass. Hon blev tolva.

Artikeltaggar

GymnastikOlsäters SKTorsby Gymnastikförening

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.