GS 86/Fagerås redo för DM-final mot Karlstad IBF

Innebandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlstad IBF rundade av säsongen med storseger mot Göteborg. Nu väntar DM-final mot GS 86/Fagerås.
Foto: Peter Bäcker
På tisdagskvällen spelas damernas DM-final mellan succélaget GS 86/Fagerås och Karlstad IBF.
– Så klart är det alltid spännande och kul att få spela en DM-final men det kommer bli ett väldigt tufft och hårt motstånd eftersom att vi möter ett duktigt SSL-lag, säger GS86/Fagerås lagkapten Jonna Olsson.

Den uppskjutna DM-finalen mellan division 2-laget GS 86/Fagerås och SSL-laget spelas i Forshaga sporthall på tisdagskvällen.

Allt favoritskap ligger givetvis på Karlstad.

– Vi har precis avslutat vår säsong och hade sista seriematchen i helgen. Tror vi alla i laget kommer komma med en bra känsla till matchen, säger lagkaptenen Emma Dahlström till Värmlands innebandyförbund.

Dahlström vet inte vad hon ska förvänta sig av motståndet.

– Tyvärr så har jag ingen koll alls. Men står man i en DM-final så är man ett bra lag, säger hon.

I GS 86/Fagerås är man förberett på en jobbig uppgift.

– Jag tror det kommer bli en väldigt tuff match eftersom att motståndet är äldre och mer rutinerat. Vi kommer få göra allt vi kan för att försöka spela så jämnt som möjligt.

– Vi i laget är överens om att det kommer bli en match vi kan lära oss mycket av och en match där vi kommer behöva gå in hårdare i närkamper och ta i mer, det tror jag vi har en nytta av inför de viktiga matcher vi har framför oss, säger Jonna Olsson som laddar för Innebandyfesten och play off till samma slutspel med med GS/Fagerås framgångsrika juniorlag.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.