Pers(s)onbästa för Linn i världscupen

Skidskytte
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Linn Persson, 24, blev bästa svenska under torsdagens världscupsprint.
Foto: Darko Bandic
Linn Persson blev åtta och bästa svenska under torsdagens världscuptävling i Holmenkollen.
– Det känns bra. Jättekul att skjuta fullt, säger hon till SVT.

Den 24-åriga värmländskan, som tog ett stafettsilver tillsammans med Hanna Öberg under VM, visade återigen att hon är att räkna med.

För efter fullt skytte och stabil åkning kunde Persson staka hem karriärens hittills bästa placering i sprint i världscupen. En åttondeplats närmare bestämt – 21,2 sekunder bakom trean Paulina Fialkova, Slovakien – och hon blev därmed sprintloppets främsta svenska.

Näst bäst blev tiondeplacerade Elisabeth Högberg, som också sköt fullt, medan Hanna Öberg hamnade på 17:e plats.

– Bommen jag har i stående; det var lite slarv. Jag får slita ganska mycket i spåret i dag. Jag tycker ändå jag håller ihop det bra. Jag är väl inte helt återhämtad från mitt VM, och att jag inte skulle känna av det nu vore väl konstigt, säger Öberg till SVT.

Vann gjorde Anastasija Kuzmina, Slovakien, som därmed också säkrade sprintcupen. Tvåa blev tyskan Franziska Preuss.

Tävlingen var den första i världscupen sedan världsmästerskapet i Östersund. Härnäst väntar 10 kilometer jaktstart på lördag.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.