Värmlänning ersätter stjärnan i RallyX on ice

Motorsport
PUBLICERAD:
Nils Andersson och Timmy Hansen.
Foto: Privat
Arvikatalangen Nils Andersson ersätter stjärnan Timmy Hansen i den andra deltävlingen av RallyX on ice i Åre.

Den första deltävlingen av RallyX on ice avgjordes under måndagen och där vann värmlänningen Sebastian Eriksson före Sondre Evjen och Kevin Eriksson medan Pontus Tidemand blev femma.

I den andra deltävlingen kommer ytterligare en värmlänning till start. Det då Nils Andersson ersätter Timmy Hansen i crosskartklassen.

– Jag hade egentligen inte planerat att köra årets is-serie utan valde att köra rally under vintern i stället. Jättekul att nu få chansen som stand-in för Timmy i Hansen Motorsports team Yellow Squad. Det är inte varje dag man får sådana erbjudanden så självklart var jag tvungen att tacka ja, säger Nils Andersson i ett pressmeddelande.

Han har hunnit testa bilen en gång inför tävlingen.

– Bilen är helt nyutvecklad och chassit har en annan karaktär än den crosskart jag tävlat med själv, men den har potential att bli något riktigt bra. Lite intrimning återstår innan allt är perfekt, men jag ser verkligen fram mot onsdagens tävling, säger Andersson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.