Eriksson tog hem del ett i RallyX on Ice

Publicerad:
Pontus Tidemand och Sebastian Eriksson. (Arkivbild) Foto: Håkan Strandman

Rallycrosserien RallyX on Ice avgörs i Åre under veckan. I den första deltävlingen var värmlänningen Sebastian Eriksson snabbast. Pontus Tidemand blev femma i Supercar Lites.

Sebastian Eriksson gjorde comebeack i RallyX on Ice och han gjorde det i stor stil. Sunnemosonen bemästrade dagens svåra förhållanden bäst av alla och tog hand om segern.

Många av förarna besökte snövallarna någon gång under tävlingen, men Eriksson höll sig på vägen och vann före norrmannen Sondre Evjen.

Eriksson startade i pole position i finalen och lyckades kontrollera racet från start till mål.

– Det här var en riktig lagseger. Bilen kom tillbaka till depån skadad några gånger, tack till alla inblandade i OMSE för ett starkt jobb. Vinsten var ett perfekt sätt att betala tillbaka till teamet, säger Sebastian Eriksson till RallyX.se.

För värmländske kollegan Pontus Tidemand blev dagen en riktig berg- och dalbana, till slut landade insatsen i en femteplats.

Tidemand tvingades till två jokervarv i kval två, men var tillräckligt snabb för att avancera till semifinal.

Väl framme i semin körde den före detta WRC 2-mästaren in i snövallen. Ännu ett besök i vallen i finalen gjorde att Tidemand fick nöja sig med en femteplats totalt.

Tävlingen fortsätter på onsdag och avslutas på lördag.

Artikeltaggar

MotorsportPontus TidemandSebastian Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare