Oliver Solberg på pallen i debuten

Publicerad:
Oliver Solberg gjorde sin första tävling i amerikanska rallymästerskapen Foto: Aron Eriksson

Oliver Solberg kom tvåa tillsammans med kartläsaren Aaron Johnston i 100 Acre Wood Rally som kördes i delstaten Missouri, USA.

En lyckad debut för Oliver Solberg och co-drivern Aaron Johnston. Inför tävlingen hade Solberg satt upp målet att komma på pallen och det lyckades duon med.

– Vår första tävling med Subaru Motorsport USA är avverkad, det slutade med en andraplats, bara sekunder från seger. Med 6 av 16 sträcksegrar är vi nöjda, säger Oliver Solberg till emotorsport.se

Debuten i amerikanska rallymästerskapen för Oliver Solberg saknade inte komplikationer. Första tävlingsdagen fick bilen punktering och den andra tävlingsdagen spräcktes framrutan. Trots detta lyckades de med den stora bedriften att komma tvåa.

– Det har varit en helt fantastisk vecka och jag är helt klart nöjd med resultatet, med tanke på vilka problem vi haft, säger Oliver Solberg.

100 Acre Wood Rally innefattade 16 sträckor som körs runt orterna Salem, Potosi och Steelville i Missouri. Grusvägarna som tävlingen kördes på var något utöver det vanliga.

– Det har varit helt otroligt att få köra de här häftiga vägarna, säger Solberg.

Nästa tävling i serien är Olympus Rally som körs 27-28 april och startar i Shelton, Connecticut.

Artikeltaggar

MotorsportOliver Solberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare