Tung men ändå fjäderlätt

Skivor
PUBLICERAD:
Zebrapojken.
Foto: Mansa Banda music

Hiphop/rap

Erik Lundin

Zebrapojken
(Mansa Banda Music)

Erik Lundin har alltid velat vara en griot; den västafrikanska trubaduren som dels för vidare historien, dels underhåller och inspirerar. Med sitt efterlängtade debutalbum visar Rinkebyrapparen att han är framme. Ett antal litterära teman hinns med, från allegorisk skräck i Spökhistorien till modern kärlekssaga i Skyline och självhjälpsrapp i Jag räcker – vart och ett framfört med den tungvrickande och tydliga stil vi hörde redan på EP:n Suedi 2015.

Samplingarna är så överraskande och drivna att de måste vara hopmatchade i hjärtat hos någon som löper fjäderlätt över genremurar. När tonerna skrapar mot Lundins emellanåt sömniga lunkverser, blir det hiphop värdig att älskas.