Tillbaks till trasiga rotlåtar

Skivor
PUBLICERAD:
Cash Cabin Sessions, Vol. 3"
Foto: Thirty Tigers

Akustiskt

Todd Snider

Cash Cabin Sessions Vol. 3
(Thirty Tigers)

Efter att ha dykt ner i avig countryrock, bland annat i konstellationen Hard Working Americans, återvänder nu Todd Snider till rötterna. Det vill säga till finurliga, råa och ganska trasiga rotlåtar. Adjektiv som verkar gå hand i hand med Snider som person. Skivan är inspelad i Johnny Cashs legendariska hemmastudio, och befinner sig ganska nära Sniders furstliga album East Nashville Skyline från 2004. Fast för 15 år sedan kom han med något nytt, nu är han på gott och ont fast cementerad i sin för all del riktigt underhållande ton. Just Like Overnight bjuder dock på magi i tvärsnittet mellan en axelryckande slacker och ett sugande nostalgiskt magont.