Hoppa till huvudinnehållet

Tidemand gör inhopp i rallycross

Publicerad:
Pontus Tidemand kör RallyX on ice i Åre.
Pontus Tidemand kör RallyX on ice i Åre. Foto: @world

Pontus Tidemand siktar på fler VM-deltävlingar i rally under året – men nu byter han inriktning för en stund. Värmlänningen kör RallyX on ice med värmländska JC Raceteknik.

– Det här kommer bli jättekul, säger Tidemand.

Efter åttondeplatsen i Svenska rallyt har det varit relativt tyst kring Pontus Tidemand som närmast hoppas på att köra i rally-VM i Portugal i slutet av maj.

Men värmlänningen ser till att hålla igång med motorsport tills vidare.

Nu är det klart att han kör samtliga tre deltävlingar i RallyX on ice i Åre 18, 20 och 23 mars.

– När Joel hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att vara gästförare under RallyX on ice var jag inte sen att tacka ja. Jag har inga förväntningar på resultatet, och vet att det är tuff konkurrens från många etablerade förare. Samtidigt vet jag också att hornen växer så fort hjälmen åker på, men jag ser det verkligen som en rolig grej vid sidan av rallysatsningen, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Stallägaren Joel Christoffersson ser fram emot att ha Tidemand som gästchaufför.

– Att en så meriterad förare som Pontus ska köra rallycross i Åre tillsammans med JC Raceteknik är riktigt kul. Vi vet att han är en duktig förare och det kommer bli en spännande vecka. Vi tror att han kan bidra till våra förare med sina erfarenheter, och att de ska kunna hjälpa honom att komma in i Supercar lites-bilen snabbt. Det blir en rolig grej för oss alla, säger han.

Artikeltaggar

Joel ChristofferssonPontus TidemandRallycross

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.