Lokal session av ett original

Skivor
PUBLICERAD:
Moondog.
Foto: Brus & Knaster

Folk

Moondog

The Stockholm 1981 Recordings
(Brus & Knaster)

Om du befann dig i Manhattan någon gång mellan 40- och 70-talet kanske du stötte på Louis Thomas ”Moondog” Hardin i ett gathörn. Han brukade stå i tystnad eller vara upptagen med sin musik, med karaktäristiskt långt skägg och vikingahjälm. Samme Moondog inspirerade en myriad av musiker, från psykedeliarockare som Janis Joplin (som gjorde en Moondogcover på debuten) till mer eklektiska minimalister som Steve Reich och Philip Glass. Nu släpps en gammal inspelning från Stockholm. En samling korta, mässande låtar ramar in denna kvartslånga diamant. Egensinnigt så inåt norden, men skivan finner samtidigt otvunget en plats i såväl folk- som musikhistorien.