Lite för svävande

Skivor
PUBLICERAD:
Alice B.
Foto: ADAM IHSE / TT

Pop

Alice B

Kanske
(Luxury)

Med tredje skivan av Alice b kommer bekanta poparrangemang som brukar gå hand i hand med Göteborgs underdogdarling. ”Nätter utan dagar” har ett fint smäktande vibrato och ”Allting går över” går loss i ett dynamiskt driv mot de oundvikliga sluten. Men mest är det en luftigare atmosfär liknande Nicolai Dungers senaste skiva eller (jo nu kommer den trötta jämförelsen) en lugnare Håkan Hellström som letat sig in. Och kanske är det just det svävande som gör att jag inte kan ta till mig alla låtarna på samma sätt som hennes tidigare. Det blir helt enkelt inte lika drabbande. Mest berörande är ”Blick”, ett ensamt irrande i kylan, på väg till fest eller bara till någonstans vart som helst.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.