Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Wright lämnar Degerfors

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Kevin Wright är klar för Örebro SK.
Kevin Wright är klar för Örebro SK. Foto: Andreas Hillergren/TT

Nu är det definitivt.

Degerfors säljer vänsterbacken Kevin Wright till Örebro SK.

– Vi har självklart försökt få till en förlängning med Kevin men han har tydligt deklarerat att det här var hans sista år i Degerfors IF, säger sportchefen Patrik Werner.

Uppgifter under veckan har gjort gällande att Wright var överens med Örebro och på fredagseftermiddagen blev övergången officiell då ÖSK köper loss engelsmannen från Degerfors.

– Man kan se på övergången ur olika perspektiv, ur det ena är det naturligtvis tråkigt och inte bra att tappa en bra startspelare så tätt inpå seriestarten men vi har naturligtvis haft beredskap på att Kevin ska lämna, säger Degerfors sportchef Patrik Werner till klubbens sajt och fortsätter:

– Från det andra perspektivet har vi återigen lyckas hitta en spelare som vi har utvecklat och nu säljer vidare med en bra ekonomisk ersättning och som endast har nio månader kvar av sitt avtal med oss. Vi har självklart försökt få till en förlängning med Kevin men han har tydligt deklarerat att det här var hans sista år i Degerfors IF. Vi tackar därmed Kevin för hans insatser i laget.

Wright har skrivit på ett treårskontrakt med den allsvenska klubben som är glada över nytillskottet i truppen.

– Det är mycket glädjande att vi kan presentera Kevin som en ÖSK spelare tre år framåt. Hans egenskaper och framfart under det senaste året har varit på en hög nivå. Konkurrenssituationen skärps därmed ytterligare och det ska bli kul att följa Kevins fortsatta utveckling i ÖSK säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK, till klubbens sajt.

– Kevin var under förra säsongen en av superettans bästa spelare och vi ser fram emot att få se honom i den svartvita tröjan, fyller ÖSK-tränaren Axel Kjäll i.

Kevin Wright säger själv till sajten:

– Jag ser verkligen framemot att spela för ÖSK och få komma igång och träna med laget och tränarteamet. Jag har haft en bra försäsong med Degerfors och känner mig i bra form. Jag hoppas att jag får en framgångsrik karriär i klubben och längtar redan efter att säsongen ska dra igång.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollKevin WrightPatrik WernerÖrebro SK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.