En riktig pärla

Skivor
PUBLICERAD:
“Ett mer genomarbetat album där varje spår fyller sin plats.”
Foto: Universal

Singer/Songwriter

Sophie Zelmani

Sunrise
(Oh Dear Reco/Universal)

Två år sedan sist, nu är Sophie Zelmani tillbaka med sin tolfte fullängdare. Till skillnad från My Song från 2017 känns Sunrise som ett klart mer genomarbetat album där varje spår fyller sin plats. Titelspåret är en av flera avslappnade, innerliga melodier med text som inbjuder till lyssning. Mirage och Giving God A Plan klassar in i samma kategori, den senare med fint körarr på köpet. Och In Control, There Is Love och How To Look At Life avslutar på bästa vis. Återstår att se om Zelmani kan höja nivån ytterligare på sitt trettonde album. Betyget denna gång blir välförtjänt ett snäpp högre än senast. Sunrise är dessutom ett väldigt fint namn på den här pärlan till platta.