Draknäste delade ut kvarts miljon till lovande idé

Näringsliv
PUBLICERAD:
Juryn i draknästet består av fem profiler från det lokala näringslivet, från vänster ses Håkan Eriksson (grundare GMA AB), Niklas Stake (ordförande Tickster AB), Kjell Eriksson (egen företagare och före detta riksdagsman och kommunalråd i Årjäng), Marianne Krönsjö (ägare och vd på Ulvsby herrgård) och Frida Johansson (vd på Handelskammaren i Värmland).
Foto: Anna Öhgren Bodén/Fryksdalens sparbank
Sparbankernas första draknäste anordnades i Sunne på torsdagen och resulterade i att en av de deltagande entreprenörerna fick 250 000 kronor med sig för att utveckla sin idé.

Draknästet är en del i de värmländska sparbankernas gemensamma satsning på entreprenörskap och man satsar tillsammans med fem miljoner kronor under fem år.

Den här omgången valdes fyra idéer ut till mötet med drakarna, som består av fem personer från det lokala näringslivet, och det resulterade alltså i att en av idéerna som pitchades belönades med en kvarts miljon kronor.

– Det här är en viktig satsning för Värmland, säger Frida Johansson, vd på Handelskammaren och en av drakarna i juryn, i ett pressmeddelande.

– Vi behöver idéer och idéer behöver finansiering för att kunna utvecklas.

Tanken är att anordna två träffar per år och nästa träff genomförs i Arvika någon gång i höst.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.