40 år har tagit ut sin rätt

Skivor
PUBLICERAD:
“En liten uppvisning i subgenrer“.
Foto: Wienerworld

Reggae

UB40

For the many
(Wienerworld)

Birminghams reggaelegender UB40 firar 40 år som band. Sedan sångaren Ali Campbell gick solo har hans två bröder hållit ställningarna, men det egna, engelska soundet är ändå intakt. UB40 är nu ett niomannaband och nya skivan är en liten uppvisning i subgenrer. Flera spår har avslutande dubpartier som är riktigt bra. “Gravy Train” drar istället åt lovers rock, “The keeper” är bekväm loungereggae och den studsiga covern på “Moonlight Lover” hade jag helst sluppit. Bäst är rootsiga “You haven’t called”, men det gäller arrangemang och blåssektion då sånginsatsen är genomgående svag. Det hjälper inte mycket att bandet, trogna sin arbetarklassbakgrund, skriver snygga rim på ord som “minimum wage”.