Hoppa till huvudinnehållet

Solberg redo för USA-debut

Publicerad:
Oliver Solberg är redo för debut i de amerikanska mästerskapen.
Oliver Solberg är redo för debut i de amerikanska mästerskapen. Foto: Håkan Strandman

På fredagen gör Oliver Solberg debut i det amerikanska mästerskapet – och känslan på förhand är optimal enligt värmlänningen.

I samband med Svenska rallyt blev det officiellt att Oliver Solberg, 17, ska köra sex av nio deltävlingar i det amerikanska mästerskapet – i en klassisk Subaru.

– Jag har alltid drömt om att få köra en Subaru. Det är den mest ikoniska bilen jag kan tänka mig. Att få möjligheten att börja köra för dem är väldigt, väldigt häftigt, sa Solberg till VF då.

Nu är det dags för premiär.

17-åringen startar i 100 Acre Wood i Missouri tillsammans med sin co-driver Aaron Johnston och har under veckan testat sin nya rallyvärsting för första gången.

“Ännu en fantastisk dag med tester på de supersnabba vägarna i Missouri är avklarad och nya framsteg är gjorda. Har ett leende på mina läppar i kväll, skrev Solberg på sociala medier efter att ha rundat av förberedelserna på onsdagen.

Artikeltaggar

Oliver SolbergRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.