Om en stjärna som är på väg att falla

Krönikor
PUBLICERAD:
Snart tio år efter sin allt för tidiga död går min barndoms allra största idol sin kanske tuffaste kamp. Jag har visserligen inte varken orkat eller hunnit se dokumentären än, men har både läst och hört så mycket om den att jag nog förstår vad det handlar om.

Hur mycket jag än har försvarat dig genom åren, och hur mycket känslomässigt investerad jag än är kring det här så börjar det bli svårt att förneka att något vedervärdigt faktiskt kan ha inträffat.

Michael Jackson anklagas alltså, i en vad jag förstår rätt hårdvinklad dokumentär på fyra timmar, för att ha utfört sexuella handlingar på och tillsammans med två killar som då var sju och tio år gamla när de träffades. Och det är helt otroligt hur den här dokumentären tycks ha delat upp MJ-världen.

Fansen vill stoppa den från att sändas, man gör sitt yttersta för att ifrågasätta killarnas trovärdighet och företrädare för Michael Jacksons egendom stämmer skiten ur HBO.

Ett pedofiliskt monster, eller oskyldigt anklagad? Undertecknad är för känslomässigt investerad i popikonen för att kunna göra en helt objektiv bedömning.
Foto: Danny Moloshok

Å andra sidan har vi männens detaljerade berättelser, och det går knappast att ifrågasätta deras nära förhållande till tidernas popikon.

Själv är det för svårt att ta in, jag vet ärligt talat inte hur jag ska förhålla mig till det här. Skulle enbart killarnas berättelse räcka som bevisning mot en man som tidigare friats från dessa anklagelser? Det kanske det gör, och då är det ju skönt för oss alla att sanningen till slut kommer fram, även om den är av det hemskaste slaget.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.