(S) vill se förändringar inom vården

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
På onsdag är det Regionfullmäktige och Socialdemokraterna har ställt en interpellation till det borgerliga styret.
De vill ha svar på vilka åtgärder som krävs för att uppnå målen om bästa vårdkvalitet och vård utan köer.

– Vi ställer interpellationen eftersom vi ser att det finns områden där Värmland halkar efter andra jämförbara regioner. Det är inte bra för värmlänningen, säger Mats Sandström (S) regionråd i opposition, i ett pressutskick.

Socialdemokraterna anser att det går att skönja förbättringsområden när det gäller patienters syn på vården. Och det är områden som innefattar patienters förtroende för sjukvården där värmlänningarna har svagt förtroende för vårdcentraler och sjukhus.

– Det är givetvis inte bra att vi har ett lågt förtroende för våra sjukhus och vårdcentraler. Det är viktiga pusselbitar i arbetet för att stärka den värmländska hälso- och sjukvården, säger Mats Sandström (S) regionråd i opposition.

Interpellationen kommer att tas upp till Regionfullmäktige på onsdag.

– Nu vill vi socialdemokrater få svar på vilka förändringar som behöver göras för att förbättra arbetet och nå målen om bästa vårdkvalitet och vård utan köer, säger Linda Johansson (S).

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.