Vårstädning inne och ute

Krönikor
PUBLICERAD:
Solens strålar (när de tittar fram) avslöjar att det är dags att ta tag i vårstädningen. Ute börjar snön töa bort och det är dags att ta bort all julbelysning som sitter kvar i urnor med tallris, ljusslingor på verandorna och den naturliga granen på tomten.

Jag har börjat så sakteliga inne och har vis av erfarenhet tagit, ett rum i taget för annars blir det aldrig klart innan det är dags att börja om igen. Jag har även tagit mig i kragen och rensar bort sånt som vi inte använder. Det kan vara kläder som hängt i garderoben länge utan att jag använt dem på flera år, de åker numera till klädinsamlingar. Pocketböcker som vi aldrig kommer att läsa igen förpassas till någon loppis eller dylikt.

Människor gillar att samla på sig saker, det ligger väl i våra gener långt tillbaka i tiden. Jag tänker numera praktiskt och sorterar ut det som inte behöver lagras hemma hos mig. Platsbrist är en orsak och att få mindre att damma och plocka undan är ett annat.

Ännu har jag inte fått min kära make med på samma spår. Då jag säger att den här har du inte använt på flera år... den kan vi väl lämna till klädinsamlingen, så blir svaret. “ Den kan vara bra att ha”. Så hans lådor och garderober är fulla av kläder och prylar som inte använts. Men lite mera bearbetning så kanske jag lyckas med att i varje fall få rensa ur en del.

Trägen vinner brukar man ju säga.