Tonårspojkes cancer upptäcktes efter ett år

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En tonårspojke uppsökte en vårdcentral i Karlstad vid upprepade tillfällen med förkylningssymtom, svettningar, trötthet och ont i rygg och bröstkorg.
Pojken behandlades med antibiotika utan att bli bättre.
Enligt en Lex Maria-anmälan ett år sedan konstaterades diagnosen lymfkörtelcancer.

Det var under sommaren 2017 som pojken först besökte vårdcentralen efter att under ett par veckor varit förkyld, haft ont i bröstet och haft hosta. Han fortsatte söka vård flera gånger för just förkylningssymtom, svettningar nattetid, trötthet och för att han hade ont i rygg och bröstkorg.

Pojken fick antibiotika utskrivet efter att en lungröntgen och EKG utförts.

I maj 2018 kände en läkare förstorade körtlar i ljumskarna och då hade patienten också gått ner i vikt. Ytterligare prover togs och läkarens farhågor om bekräftades.

Den fortsatta utredningen fastslog diagnosen Hodgkins lymfom, enligt Region Värmlands lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.