Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Allsvensk dragkamp om Degerforssuccén

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Kevin Wright har under en och en halv säsong i Degerfors gjort fem mål och sex assist på 38 superettanmatcher.
Kevin Wright har under en och en halv säsong i Degerfors gjort fem mål och sex assist på 38 superettanmatcher. Foto: Jeanette Dahlström

Degerfors succéback Kevin Wright omgärdas på nytt om flyttrykten.

Enligt sajten Fotbolldirekt.se pågår en dragkamp mellan Örebro SK och Östersunds FK om engelsmannen och köpesumman uppges kunna hamna mellan 500 000-700 000 kronor.

Vänsterwingbacken Kevin Wright kom till Degerfors sommaren 2017 och skrev inför säsongen 2018 på ett tvåårskontrakt med klubben som löper ut först i höst.

Men engelsmannen, som fostrades i Chelsea, imponerade stort i superettan förra säsongen och stod för fem mål och tre assist. Flyttrykten har funnits tidigare, och efter starka insatser i Degerfors Svenska cupen-matcher har de nu tagit ny fart.

För enligt Fotbolldirekt.se så pågår en dragkramp mellan Östersunds FK och Örebro SK om vänsterbreddaren och enligt sajten kommer en övergångssumma att hamna någonstans mellan 500 000 till 700 000 kronor.

– Självklart vill jag spela på så hög nivå som möjligt. För mig är nästa steg att spela i allsvenskan i ett bra lag. Det är mitt mål i framtiden och det jag jobbar för, sa Kevin Wright till Fotbolldirekt i oktober om framtidsplanerna.

Nerikes Allehanda har även de uppgifter om att Wright jagas av Örebro

– Jag kan väl inte bekräfta så mycket mer än att vänster wingback-positionen är någonting som vi tittar på. Och spelare med vänsterfot, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till NA som sedan frågar hur han ser just på Kevin Wright.

– Frågar du specifikt om Kevin så är det en duktig fotbollsspelare, det har vi sett under 2018 i Degerfors. Men jag uttalar mig ogärna om spelare som vi inte har här hos ÖSK.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollKevin Wright

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.