• tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Mellofeber – men Danmark är bäst

Krönikor
PUBLICERAD:

Egentligen är musiken inte alls den jag lyssnar på i vanliga fall. Ändå är det sällan jag missar en deltävling av Melodifestivalen. Även innan barnen blev stora nog att bli "Mellofans" följde jag tävlingen mer eller mindre noga.

Någon form av självplågeri är det förstås, merparten av låtarna är ju faktiskt direkt usla. Att det inte kan skrapas fram bättre låtar och artister bland alla tusentals bidrag är ju faktiskt rätt märkligt.

Fast å andra sidan, när man ser vad övriga länder skickar som vinnare till Eurovision kanske man inte ska klaga.

I år tycker jag ändå att finalfältet på lördag håller rätt hyfsad klass – och bredd. Här finns riktiga popdängor som Mohombis "Hello", en vacker duett med Hanna Ferm och Liamoo, gospeldoftande pop med John Lundvik och klassisk schlager med Arvingarna.

Just ovan nämnda kvartett håller jag som favoriter på lördag med Bishara som en outsider.

Vinnare?

Jag sa Mohombi direkt jag hörde låten men undrar om inte det blir Hanna Ferm och Liamoo som tar hem det ändå.

Oavsett vad hoppas jag inte att det blir svensk seger när det är dags för Eurovision framåt vårkanten.

Där håller jag stenhårt tummarna för Danmarks vinnarbidrag "Love is forever" med Leonora. Det är en bra låt på riktigt, lyssna här nedan får du höra.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.