Maggio klar för hamnfesten

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Veronica Maggio uppträder i Arvika den 3 augusti.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Veronica Maggio och Petter klara för Arvika Hamnfest 1-3 augusti. Det meddelade arrangörerna för hamnfesten på fredagsmorgonen.

Veronica Maggio går på scen lördagen den 3 augusti.

– Förra sommaren var hemsk. Vi gjorde bara ett par spelningar. I sommar tänkte jag ta igen det med en riktig turné, säger hon i ett pressmeddelande.

Turnén inleds med Kirunafestivalen (28 juni) och avslutas i norska Bodö den 16 augusti. Om två veckor släpper hon singeln "Kurt Cobain" från sitt kommande album.

– Kurt Cobain består av lika delar kärlekssynth, ett bråk i stockholmsnatten och att välja bort mörker. Det en sån där låt som jag ofta önskar att jag hade lättare för att skriva. Som känns ljus utan att den blir för hurtig, säger hon om singeln som hon skrivit tillsammans med Jocke Berg och Simon Hassle.

Petter blir en av fredagens akter på hamnfesten som arrangeras för 15:e gången. Andra bokningar som är klara är Hov1, Albin Lee Meldau, Molly Sandén, Fricky, Hank von Hell och danska D-A-D som släpper sitt tolfte studioalbum i april efter uppehåll på åtta år.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.