Hoppa till huvudinnehållet

Veiby fortsätter med Arvikastallet

Publicerad:
Jonas Andersson och Ole Christian Veiby.
Jonas Andersson och Ole Christian Veiby. Foto: Håkan Strandman

Ole Christian Veiby vann Svenska rallyts WRC 2-klass ihop med Jonas Andersson.

Nu står det klart att duon fortsätter att köra för det Arvikabaserade Volkswagenstallet.

Efter succén på svensk mark väntar nu närmast VM-rallyt på Korsika i slutet av mars i en Polo GTI R5 med Volkswagen Dealerteam.

− Det är en stolthet för vårt lilla team på Koppsängsvägen 5 utanför Arvika att vi får göra det här. Vi har precis hunnit börja med rally, men får redan ett så ansvarsfullt uppdrag, säger Tommy Kristoffersson, teamets grundare och chef, i ett pressmeddelande.

− Jag är väldigt nöjd med hur det har fungerat hittills. Vi tror att det här är bästa paketet för att kunna visa vem som är bäst i R5-klassen, säger Veiby själv.

Even Management har haft flera tänkbara alternativ för den fortsatta coachningen av Ole Christian Veiby. Målet är seger i WRC 2 och på sikt en plats i stora WRC.

− Det är uppdraget vi har fått. Jobbet vi gjorde på Rally Sweden, det engagemang som teamet visade och det fina betyg vi fick från Volkswagen Motorsport har säkert spelat in. Dessutom tror jag Ole Christian känner sig trygg i vår miljö, menar Kristoffersson.

Veiby började tävla för teamet redan som 16-åring med att köra Porsche Carrera Cup.

− Pojkarna i det här teamet vet hur jag vill ha saker och ting. Vi har så smått börjat förbereda oss för Korsika, berättar 22-åringen.

Artikeltaggar

Jonas AnderssonOle Christian VeibyRallyTommy KristofferssonWRC 2

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.