Nytt medlingsförsök i innebandykonflikten

Innebandy
PUBLICERAD:
Det lät som att Svenska innebandyförbundet inte tänkte förhandla mer med de SSL-klubbar som inte har skickat in godkända anmälningar för nästa säsong.
Men nu har förbundet tänkt om.

På sin webbplats skriver förbundsstyrelsen (FS) att de ”efter noga överväganden och i samråd med de föreningar som redan anmält sig beslutat att delta i ett medlingsförsök med av RF utsedda medlare och FSSL fredagen den 8 mars. Detta eftersom vi är angelägna om att hitta en lösning för innebandyns bästa.”

Med andra ord kommer representanter från Föreningen Svenska Superligan (FSSL), klubbarnas organisation, att vara med på medlingsförsöket trots att förbundet tidigare hade en annan ståndpunkt.

I förbundets uttalande går det även att läsa: ”De tidigare förhandlingarna har haft som syfte att genom medlarnas hjälp få till stånd ett avtal mellan Svenska Innebandyförbundet och de föreningar som spelar i SSL nästa säsong. Efter det att anmälningstiden gått ut har FS inte sett någon anledning att fortsätta förhandlingarna med de föreningar som har för avsikt att starta en egen fristående liga nästa säsong och som inte på ett godkänt sätt anmält sig till SSL.”

Förbundet skriver vidare: ”Samtidigt pågår ett intensivt arbete för att lägga serierna inför nästa säsong – ett arbete som berör hundratals föreningar. Det är förstås olyckligt att vi inte kan ge besked om vad som kommer att gälla nästa säsong men vi tycker ändå att det är värt att göra ytterligare ett försök nu på fredag.”

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.