Ny dränering kring Domkyrkan

Miljö
PUBLICERAD:
Under nästa vecka inleds arbetet med ny dränering runt Domkyrkan i Karlstad. Området kring kyrkan kommer även att få en ansiktslyftning.

De stora rhododendronbuskarna kring Domkyrkan kommer att grävas bort och arbetet med omläggningen av planteringsytorna kring kyrkan kommer att ske i etapper över ett par år med nya gräsytor, fler sittplatsmöjligheter och träd, bland annat prydnadskörsbär och pagodkornell.

– Det har också kommit till vår kännedom att människor kan uppleva en viss otrygghet när de går förbi platsen. Man känner att det kan gömma sig personer med grumliga avsikter i buskagen. Därför väljer vi att inte plantera buskarna igen, säger Claes Hellberg, fastighetsingenjör på Karlstads pastorat, i ett pressmeddelande.

Så här är det tänkt att området kring Domkyrkan ska se ut.
Foto: Ritning: Tord Näslund

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.